Friese ruin te koop (Stendert 447, geboren 2019)

Prijs: notk | Geplaatst: za, 2024-04-27 12:32

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Ruin
Leeftijd:
5 jaar
Stokmaat:
161 cm
Kleur:
Zwart
Ras / stamboek:
Fries
Stamboekpapier:
Ja
Afstamming:
Afstamming
Vader: 
Stendert 447
Vader van moeder: 
Felle 422

Te koop aangeboden: Jente. 

Jente (StendertxFelle) is een 5-jarige Friese ruin van ongeveer 1.61. 

Hij is op 3-jarige leeftijd zadelmak gemaakt, wij vonden hem op dat moment nog te jeugdig om hem op te pakken en hebben hem voornamelijk paard laten zijn bij ons aan huis. 

Sinds enkele weken wordt hij professioneel doorgereden, zowel onder het zadel als voor de kar, dit pakt hij goed op. 

Jente is vrij van stalgebreken en braaf in de omgang, hij is erg nieuwsgierig en dol op eten en vooral aandacht. Hier aan huis staan de paarden van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat buiten. In de winter in de bak met inloopstal en onbeperkt en onverpakt hooi, in de zomer staan ze in de wei. Jente is gewend om 's nachts op stal te staan, maar heeft er waarschijnlijk ook geen problemen met dag en nacht buiten, als hij maar een plek heeft waar hij droog en languit kan liggen.

Hij is ontzettend braaf bij de hoefsmid, fysio, tandarts etc. Hij is voornamelijk in de bak gereden, maar wordt nu ook verkeersmak gemaakt. 

We bieden Jente te koop aan omdat omstandigheden nu eenmaal veranderen en het is voor hem beter wanneer er regelmaat in het trainen zit. Hij vindt het leuk om aan het werk te zijn en samen dingen te ondernemen, dat kunnen we hem zelf op dit moment niet (meer) bieden. 

Hij staat momenteel niet aan huis, maar wel in Friesland. Heb je serieuze interessen? Stuur dan een privébericht, filmpjes zijn via whatsapp beschikbaar. 

Registreer en log in om contact op te nemen met Ninus.
↑ Naar het begin van de pagina